4 причини, чому рислінг — краще гастрономічне вино

Уявіть, що рислінг — це ваш друг, який вміє спілкуватися з усіма вашими друзями.


Кислотність — це ключ до його універсальності


Коли вино поєднується з конкретним стравою, головним в цих відносинах виступає кислотність. Вона справляється з гострими індійськими стравами, пом’якшує кислоту і без того кислих страв (наприклад, курку в лимоні) і може стримати жирність пасти карбонара. Кислотність допомагає очистити смакові рецептори під час їжі.


Рислінг багатогранний


Пам’ятайте: рислінг — це не просто солодке вино. Залежно від часу збору рислінг можуть бути як сухими, так і солодкими. У рислінг раннього збору в смаку домінують цитрусові з акцентом на лимон і грейпфрут. Рислінг більш пізнього збору дає в смаку вже яблуко і персики.


Низький вміст алкоголю «стримує» їжу


Вина з високим вмістом алкоголю не зовсім підходять до гострої їжі. Вина з високим рівнем алкоголю загострюють гостроту і вам здається, що в роті у вас пожежа. З рислінгом цих проблем немає — ви можете спокійно замовляти улюблені гострі роли і інші азіатські страви.


Рислінг — суперароматне


Аромат — важлива частина смаку, і рислінг не дасть вам про це забути. Його фруктовість доводить ароматику до межі. Витримка рислінг зазвичай проходить в сталевих чанах. Вони не тиснуть на вино, як це може трапиться, якщо витримувати вино в дубових бочках. Тому трави і спеції в стравах, будь то імбир або базилік, будуть вигідно підкреслені фруктових і свіжістю вина.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *