У всіх може трапитись: відкрили пляшку (або чергову пляшку) вина і не допили того ж дня. А що далі? Не виливати ж улюблене вино!
Вино — продукт ферментації, живий, тому і вимагає дотримання певних правил. Особливо після того, коли було відкорковане. Тому, запам’ятовуйте нескладні поради і насолоджуйтесь улюбленими винами правильно:
Ігристі вина — 1-3 дні в холодильнику зі спеціальною пробкою для ігристого вина.
Легкі білі, солодкі білі і рожеві вина — 5-7 днів в холодильнику з пробкою.
Повнотілі білі вина — 3-5 днів в холодильнику з пробкою.
Червоні вина — 3-5 днів в темному прохолодному місці з пробкою.
Кріплені вина — 28 днів в темному прохолодному місці з пробкою.