Руйнуємо міфи про рожеве вино

Коли винні полки полки розфарбуються в рожевий відтінок, всі вибирають своє улюблене розе. Але чим більше людей п’є рожеве вино, тим більше міфів про нього народжується. Загальноприйняті стереотипи про ці вина часто абсолютно не вірні.

Чим темніше, тим солодше

Це не правда. Як неправда і те, що чим вино світліше, тим воно більш сухе. Любителі вина вважають, що колір і солодкість залежать один від одного, але насправді темний колір означає, що шкірка винограду, з якого робили вино, була товщою — і такі вина, як правило, більш повнотілі і більш танінні.

Розе може постаріти

Навесні і раннім літом трапляється ажіотаж навколо щойно випущених вінтажів. Але розе не псується після півроку, проведеного на полиці магазину, а деякі екземпляри стають навіть краще. Багато виробників з Провансу навіть притримують свої зразки для продажу, справедливо вважаючи, що витримане вино більш складне.

Розе — це аперитив

Більшість звикло пити рожеве вино як «розминку» перед вечерею. Насправді ключ успіху рожевого вина в його кислотності. Саме кислотність дозволяє поєднувати вино з широким набором страв. Спробуйте почати вечір з ігристого рожевого, потім плавно перейдіть на більш насичене вино. Але також розе.

Розе можна пити тільки влітку

Зимове трозе — це не оксюморон. Візьміть пляшки з тих, що залишилися з літа, і ви відчуєте переваги: ​​розе відмінно вписується в холодні, похмурі дні. Своїм кольором і смаком воно відмінно доповнює палітру щільного зимового вина. До того ж, воно відмінно підходить до таких тяжких страв як м’ясне рагу і смажена курка.

Розе — дешево і смачно

Не завжди. Деякі зразки рожевого вина можуть коштувати досить дорого. Це виняткові вина — ціни на них починаються від 100 доларів. І це ми ще не говоримо про ігристі вина — вони ще дорожчі.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *