Рецепт «винної окрошки» з BESARABIA Metlot

Традиційному іспанському напою сангрія вже 2000 років. А може і більше!

Є версія, що римські легіонери в час завоювання Іспанії Римом почали першими готувати таку суміш. Бо пити воду на незнайомій та ворожій території було небезпечно — до неї додавали вино для знезараження, фрукти для свіжості та спеції для аромату.

Інша версія говорить, що напій почали першими готувати збирачі фруктів у середньовічній Іспанії. В своїх бурдюках вони змішували вино, воду та додавали фрукти для смаку. Ідея та сама — мати під рукою безпечний та смачний напій для тамування спраги.

Рецепт з тих часів залишається незмінним:

• пляшка сухого червоного вина (можете обрати
Metlot із серії Besarabia friendly winery special selection );
• склянка газованої води;
• чарка бренді (коньяку);
• порізані скибками апельсин та лимон (або свіжовичавлений сік);
• показані кубиками один-два стиглих персиків;
• порізане скибками (без серцевини) яблуко;
• білий або коричневий цукор за смаком;
• дрібка кориці.
• додати лід та охолодити перед вживанням.
Сангрію ще називають «винною окрошкою» через те, що її можна створити на основі білого, рожевого й ігристого вина, додати сезонні ягоди, м’яти, спецій або вермуту.

Зберігайте рецепт, насолоджуйтесь прохолодним напоєм та діліться вашими фотографіями у соцмережах, додаючи хештег #BesarabiaWine!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *